Informacije o obradi osobnih podataka

Molimo vas da odvojite nekoliko minuta kako biste pročitali sljedeći tekst. Smatramo zaštitu osobnih podataka važnim i bitnim dijelom naših aktivnosti. U nastavku ćete pronaći informacije o opsegu i načinu obrade vaših osobnih podataka u svrhu korištenja aplikacije Dostojanstvo.hr.

Koje osobne podatke trebamo od vas za korištenje aplikacije i u koju svrhu?

Registracija

Dabiste koristili aplikaciju Dostojanstvo.hr (ispunjavanje upitnika), moramo postaviti pristup aplikaciji - račun. Da bismo stvorili račun, trebamo znati vašu adresu e-pošte i morate odabrati lozinku za aplikaciju. Ove će informacije poslužiti kao vaše vjerodajnice za pristup aplikaciji. Također se možete prijaviti u aplikaciju putem Facebooka ili Googlea.

Nakon postavljanja pristupa aplikaciji, zatražit ćemo od vas da navedete svoje sociodemografske podatke u sljedećem opsegu: spol, dob, poštanski broj i razina obrazovanja. Ove osobne podatke koristimo u statističku i analitičku svrhu prilikom vrednovanja upitnika.

E-pošta

Vašu adresu e-pošte, koju ste naveli tijekom registracije ili koju nam je Facebook ili Google pružio tijekom registracije, koristit ćemo za slanje informacija o novim upitnicima u aplikaciji Dostojanstvo.hr. U bilo kojem trenutku možete se odjaviti s popisa primatelja e-pošte u postavkama računa u aplikaciji ili u svakoj primljenoj e-pošti.

Pseudonimizacija odgovora

Ispunjavajući upitnike u aplikaciji, također nam dajete svoje odgovore kao osobne podatke. U nekim slučajevima ti se podaci mogu smatrati osobnim podacima koji odražavaju politička mišljenja, što je posebna kategorija osobnih podataka. Kako bismo bolje zaštitili ove osobne podatke i spriječili njihovu zlouporabu, uveli smo takozvanu pseudonimizaciju vaših odgovora. Pseudonimizacija je postupak prikrivanja vašeg identiteta.

Kolačići

Kolačić je mala datoteka pohranjena na vašem uređaju koja omogućava funkcioniranje aplikacije Dostojanstvo.hr. Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali i pojednostavili vaše iskustvo s aplikacijom. Zahvaljujući kolačićima, u aplikaciji Dostojanstvo.hr vidjet ćete samo pitanja na koja još niste odgovorili. Kolačić je privremen i djeluje samo dok ste prijavljeni u aplikaciju.

Otkazivanje računa

Kao registrirani korisnik, imate mogućnost izbrisati svoj račun u bilo kojem trenutku. Brisanje računa smatra se i povlačenjem vašeg pristanka na obradu vaših osobnih podataka. Nakon brisanja računa, više se nećete moći prijaviti u aplikaciju Dostojanstvo.hr inećete primati obavijesti putem e-pošte.

Koliko dugo ćemo obrađivati vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke obrađivat ćemo za navedenu svrhu tijekom trajanja vašeg računa u aplikaciji Dostojanstvo.hr ili do povlačenja vašeg pristanka na obradu osobnih podataka.

Rukovanje vašim osobnim podacima

Obradu vaših osobnih podataka provodi politička stranka SDP, koja je takozvani kontrolor. Vašim osobnim podacima moći će pristupiti samo ovlašteni zaposlenici SDP-a koji su obvezni čuvati tajnost. Osim toga, vašim osobnim podacima mogu pristupiti i takozvani obrađivači. To su treće strane koje obrađuju vaše osobne podatke u navedenu svrhu u ime SDP-a. Tvrtke koje pružaju softver i tehničke usluge za SDP u okviru aplikacije Dostojanstvo.hr imat će pristup vašim osobnim podacima na ovaj način. Te će tvrtke također adekvatno zaštititi vaše osobne podatke i očuvati tajnost o njima, a njihova obrada osobnih podataka zadovoljit će sve zahtjeve EU Uredbe br. 2016/679 o obradi osobnih podataka. Ovim tvrtkama pristup vašim osobnim podacima bit će omogućen samo za potrebno trajanje i u potrebnom opsegu.

Povlačenje pristanka na obradu osobnih podataka

Davanje pristanka na obradu osobnih podataka u svrhu korištenja aplikacije Dostojanstvo.hr dobrovoljno je, nemate obvezu to učiniti, i možete ga povući u bilo kojem trenutku:

  • Brisanjem računa u aplikaciji Dostojanstvo.hr
  • Slanjem e-pošte na: gdpr@dostojanstvo.hr
Međutim, ako to učinite, više neće biti moguće obrađivati vaše osobne podatke za navedenu svrhu, pa se više nećete moći prijaviti u aplikaciju Dostojanstvo.hr i više nećete primati e-poštu s informacijama o novim upitnicima. Povlačenje pristanka ne utječe na zakonitost obrade temeljene na pristanku danom prije njegovog povlačenja. Povlačenjem pristanka vaši osobni podaci bit će izbrisani u roku od 30 dana od povlačenja pristanka. Međutim, temeljem legitimnog interesa, Dostojanstvo.hr zadržava pravo zadržati neke vaše osobne podatke (informacije o tome koja je adresa e-pošte korištena i kada je pristanak dan i povučen) tijekom razumnog razdoblja za moguće dokazivanje zakonitosti obrade.

Informacije o vašim pravima

Kao ispitanik imate pravo:

  • Povući svoj pristanak u bilo kojem trenutku
  • Zatražiti informacije o osobnim podacima koje obrađujemo o vama, kao i ažurirati ili ispraviti te podatke
  • Zatražiti od nas brisanje osobnih podataka za koje više ne postoji razlog za obradu.
  • Zatražiti od nas ograničenje obrade podataka koji su netočni, nepotpuni ili za koje je razlog za obradu prestao.
Da biste ostvarili ova prava, možete nas kontaktirati pismeno na adresu stranke navedenu u nastavku ili putem e-pošte na gdpr@dostojanstvo.hr Ako zatražite informacije o opsegu ili načinu obrade vaših osobnih podataka, SDP je dužan pružiti vam te informacije bez odgode, ali najkasnije u roku od mjesec dana od primitka zahtjeva.